Mvh den äckliga Midgårdsfeministen Elin

Tyckte detta passade ganska bra till mitt senaste inlägg. Detta är alltså vad som händer utanför midgårdsbubblan :-)))) välkomna den "verkliga" världen :-)))


Något riktigt jävla farligt.

Nu ska jag berätta om en riktigt jävla farlig grej. Jag går på en ganska liten skola där majoriteten av eleverna, ca 70% skulle jag gissa, är tjejer. Skolan har ett ganska välkänt rykte som säger att vi elever är vänster, feminister, miljövänner och veganer. Typ så. Jag har bland annat fått höra att skolan kallas för en PK-skola och en hippieskola, och ja, normen på min skola är faktiskt, för ovanlighetens skull (!!!!!), att en är feminist och antirasist och ser alla som jämlika (läs: ej "jämställdister"). Många är dessutom miljömedvetna och jag skulle gissa att en större procentandel jämfört med många andra skolor i Umeå avstår från att äta kött och annat som kommer från djur. Självklart tycker inte ALLA elever samma sak eftersom alla är individer med egna åsikter (no kidding), men rent generellt ser det nog ut så. Eleverna på min skola är noga med att säga emot ifall de upplever att någon (både utanför eller innanför skolan) säger något som de upplever som kränkande för t.ex. olika folkgrupper. Det skapar en miljö där man får tänka lite längre, vända och vrida på saker som man inte riktigt tänkt på förut och se saker från en annan synvinkel. Detta är för att många är pålästa, vet vad de pratar om och vågar ta diskussioner som de kan basera på vettiga argument.
 
Det som är farligt med det här, är att det är så himla himla lätt att isolera sig i bubblan som omger skolan. Bubblan där folk förstår varför kvinnoskämt inte är roliga, där feminister inte stämplas som "galna, orakade tjejer som hatar män", där användningen av "bög" som ett skällsord (och annat homofobiskt) inte accepteras och där "fitta" är något positivt snarare än negativt. Jag umgås i princip bara med personer som går på min skola eftersom jag trivs och är bekväm i skolans miljö som jag själv är med och skapar. På facebook och andra sociala medier gör jag likadant. Jag tar helt enkelt bort vänner från min vänlista ifall de skriver någonting rasistiskt eller antifeministiskt när de ens försöker förstå då folk argumenterar emot dem. Jag vill inte se sån skit, jag vill inte att det ska existera. När jag raderar så försvinner det ju. Enkelt. Det dåliga med allt detta är att det gör så att jag lever i någon sorts låtsasvärld där sexism, slutshaming, rasism och annan idioti är förbjuden och i princip obefintlig, vilket är riktigt jävla skönt. Men så ibland kommer verkligheten ikapp. Det kan vara på fester där folk ~utifrån~ min krets befinner sig; kanske på krogen eller på facebook när något kommenterats in i min feed. Jag blir alltid lika jävla chockad att det faktiskt existerar LEVANDE MÄNNISKOR i min egen ålder som bor i samma stad som jag, som faktiskt har dessa åsikter?!?!?!?? För mig är det verkligen OBEGRIPLIGT och ca VÄRLDENS jävla chock varje gång. Det är så himla ledsamt.

Missförstå mig inte nu, jag är så JÄÄVLA GLAD för att jag går på midgård och skulle aldrigaldrigaldrig byta bort det jag har, men ibland är det viktigt att inte isolera sig så mycket. För ens egens skull. Det finns Sköna Snubbar och Brudar som inte fattat grejen bakom varje hörn, och ibland är det faktiskt nyttigt att stöta ihop med dem så att en inte går vilse i låtsatsvärlden där feminism och andra bra grejer är normen. Det finns en riktig värld där ute, och den är så jävla mycket farligare och vidrigare än den jag skapat runt mig själv. Klart att det är skönt att vara i en låtsatsvärld, men en får inte glömma hur den verkliga världen ser ut. Om en gör det finns risken att en slutar kämpa, och det viktigaste av allt är att en absolut ALDRIG slutar kämpa. Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig. Så öppna öronen lite mer på stan, utforska nya miljöer och prata med människor som inte delar dina åsikter, för de existerar i allra högsta grad och det är så jääävla viktigt att inte stänga verkligheten ute.

Hejhejhej på er hejhej å hej igen

Har inte skrivit här på ett tag nu. Mest beror det på skolan, får lite panik av att skriva för det påminner mig om alla inlämningar som jag måste göra. Vill kastrera den som påstod att trean var "chill". Ettan var nice, tvåan var jobbig, trean är fan döden. I alla fall om en går samhäll. Aja!!!!!!!:D:DDD:D:DD
Det har hänt ganska mycket sedan senast jag bloggade. Har gjort och upplevt massa nya grejer och det har varit helt ok!! 
Kan sammanfatta lite saker som jag gjort: skällt ut sexistiska DJs, lurat gamla gubbar, druckit vin, skapat, bevittnat den roligaste debatten i mitt liv, struntat i skolan, gått på nattpromenader, pratat om svåra saker med en vän, lärt mig att tänka längre, saknat en gammal vän, haft lila hår, pratat med främlingar, tagit plats, fått någon att sluta äta djur, hatat människor. Slutsats: det har ändå varit några bra veckor. Även fast jag har ständig panik över skolan kan jag ändå låtsats som att det inte finns ibland och ha roligt. Det är nytt för mig, och det äger.

Har även gjort en vinterlista på spotify, lyssna på na vettja! Den e nice B)
*slänger in en bild för att göra inlägget lite mindre tråkigt*
 

RSS 2.0